Informatie

Hoi kampeerders!

Voor wie?

Jongens en meiden van 10 tot 17 jaar!
We hebben verschillende kampen:

22 – 27 juli Meisjes 13 – 17
29 juli – 3 aug. Jongens 13 – 17
5 aug. – 10 aug. Jongens 10 – 13
12 aug. – 17 aug. Meisjes 10 – 12

Hoe ziet een kampweek eruit?

We hebben de beschikking over zeven slaaptenten. In iedere tent staan 6 stapelbedden. Je zorgt zelf voor een slaapzak en een kussen en eventueel een matje om op te liggen. (Neem ook een extra deken mee, het kan soms best koud zijn!). In iedere tent slapen ongeveer 9 kampeerders en een groepsleider. Bij de jongens heet die groepsleider “kappie” en bij de meisjes zijn het “joffers”. In het begin is het misschien nog wat onwennig, maar aan het eind van de eerste dag is het al helemaal jouw tent, jouw groep en jouw joffer of kappie geworden!
Op het terrein staat ook de grote witte tent waar we met z’n allen eten en bij elkaar zijn om te luisteren naar een bijbelverhaal. De broodmaaltijden eten we zoveel mogelijk buiten op het plein voor de grote witte tent.
In de keukenwagen wordt voor ons gekookt door de “kokkies”. Zij zorgen voor goede en smakelijke maaltijden. Dat is ook nodig, want het kampleven maakt hongerig!
Na de maaltijden komt iedere groep een paar keer aan bod om corvee te mogen doen. Dat doen we dan in de ruimte naast de keuken, waar onder een afdak een groot aanrecht is. Daar wordt enthousiast, vaak met uitbundig gezongen liederen, het corvee gedaan. Je begrijpt dat er wel eens door de leiding ingegrepen moet worden omdat er met water ook veel plezier gemaakt kan worden!

Sanitair

Twee grotere en een kleinere wagen zijn de sanitaire voorzieningen. Daar zijn toiletten, wasbakken en een aantal douches in ondergebracht. Voor de mannelijke kampeerders is er achter deze wagens een gelegenheid, om al uitkijkend over het weiland op een toch fatsoenlijke manier, de plas te doen in een urinoir.
Nadat de kokkies het werk in de keuken klaar hebben, zorgen ze er zelfs nog voor dat de sanitaire voorzieningen schoon gehouden worden.

Wat doen we er?

Ja, wat doe je eigenlijk in het kamp?
Kijk bij één van de volgende onderwerpen en je krijgt een kleine uitleg.

De Bijbel

In het kamp praten we over de Bijbel. We vinden dit belangrijk, want in de Bijbel gaat het over God, maar ook over ons. Wij kunnen door de Heer Jezus weer contact met God hebben. Maar hoe werkt dat? Hoe kom je in contact met God? En hoe heeft God contact met ons?
Om hier meer van te leren, luisteren we elke dag naar een Bijbelverhaal met het hele kamp in de grote witte tent. Ook praten we hierover door met ons groepje van 7 of 8 personen met kappie of joffer, met wie we in één tent slapen. Het is fijn op die manier iets van elkaar te leren, samen uit de Bijbel te lezen en van God zelf te leren. Je merkt dat anderen dezelfde vragen en misschien wel soortgelijke problemen hebben als jij. Het is mooi als je elkaar daarin kunt helpen.

Zingen

In het kamp zingen we veel. Weet je waarom we dat doen? Zingen maakt blij! En als je blij bent is het goed om te zingen. We prijzen onze grote God daarmee. Hij heeft ons zo lief dat Hij de Heer Jezus voor ons gegeven heeft om voor onze zonden te sterven en weer op te staan. Reden genoeg dus om te zingen! We zingen bij de maaltijden, bij de vertellingen en bij het kampvuur!
Liederen zijn heel waardevol. Je zult merken, dat als je na het kamp weer thuis bent, er opeens een kamplied in je gedachten kan komen. Dat is een fijne herinnering. En als je het eens moeilijk hebt, kan een lied je enorm bemoedigen. Zingen is één van de mooie dingen van het kamp.

Bosspelen

In een kamp horen natuurlijk ook bosspelen. Daarbij komt het niet alleen op snelheid of kracht aan, maar ook op slimheid en tactiek. Hoe ga jij er met je groep voor zorgen dat je de tegenstander te slim af bent…?
Speurtochten mogen natuurlijk ook niet ontbreken. We lopen uit het kamp zo de Veluwe op. Je kunt er een hele middag dwalen en alleen maar een paar ruiters tegenkomen. Er is heel wat te zien onderweg: slangen, herten, reeën, wilde zwijnen en vergeet vooral de mestkevers niet! Een speurtocht is niet voor watjes. Het komt erop aan om het moreel met elkaar hoog te houden, en elkaar er door te slepen. Onderweg moet je natuurlijk ook je opdrachten goed en op tijd uitvoeren.
Zwemmen en / of varen op zelfgemaakte vlotten van vrachtwagenbinnenbanden behoort ook tot de mogelijkheden. Heb je weleens door een diepdonker bos gelopen? Heb je weleens een kampmarathon gelopen? Hoe snel kan jij hardlopen over een zandpad als je met je been aan een ander z’n been vast zit? Heb jij weleens met z’n achten in één grote zak, zaklopen gedaan? Je begrijpt dat één week te kort is om al deze dingen aan bod te laten komen. Ieder jaar wordt er weer een fantastisch programma in elkaar gezet.

Sport!

Er zijn verschillende competities. Bij de jongens wordt natuurlijk gevoetbald. Verder wordt er zowel bij de jongens als bij de meisjes volleybal, hockey, slagbal, trefbal, en dergelijke gespeeld. Je begrijpt dat het best spannend is. Je kunt natuurlijk niet in elke sport goed zijn. Maar als je met je tent er voor gaat, dan kom je een heel eind. Of je nu wint of niet, met elkaar sporten geeft een heleboel plezier. En vergeet niet: tijdens de sport oefen je hoe je met elkaar om moet gaan. Dat is geen soft praatje, maar daar toon je karakter, juist als het niet helemaal gaat zoals je graag zou willen.

Creatief

We doen per kamp verschillende creatieve activiteiten. Bij de jongens doen we andere dingen dan bij de meiden en bij de ouderen zullen we weer anders bezig zijn dan bij de jongeren. Soms maakt iedereen iets persoonlijk, dan kan je dat aan het eind van het kamp mee naar huis nemen. Een andere keer maken we iets gezamenlijk, dat blijft dan in het kamp staan, en dat laten we dan bij het ophalen aan de ouders zien. Bij de jongens gaat het vaak om teambuilding en prestatie, bij de meiden ligt de nadruk op gezelligheid en sfeer. We hebben met de jongens een keer in één middag een Eiffeltoren van hout gemaakt; hij was meer dan 8 meter hoog! En heb jij wel eens in een kamp van een echte, met elkaar gemaakte, Engelse high tea genoten? Ik kan je verzekeren dat het een feest is!
Ieder jaar wordt er weer iets nieuws bedacht. Een kleine greep uit het verleden: stoombootjes die echt voortgedreven worden door de hitte van een waxinelichtje, boemerangs, vliegers, zelf ontworpen midgetgolfbanen, hutten bouwen die tijdens het nachtspel gebruikt worden, enz.

Waar is het?

Het terrein bevindt zich in een schitterend natuurgebied. We kamperen op een wei die bij de boerderij ’t Veentje hoort. De boer heeft veel koeien voor de melk. Het spreekt vanzelf dat we de boer heel erg dankbaar zijn dat we daar mogen kamperen en we proberen dan ook zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat de boer geen last van ons heeft. De koeien, die langslopen, laten we zo veel mogelijk met rust. Deze domme dieren kunnen al helemaal in de war raken van een bal die op hun pad ligt of van een handdoek die aan de lijn wappert.
Direct in de omgeving zijn de Sprengen, een unieke combinatie van een stukje geschiedenis en prachtige natuur. Vroeger hebben mensen hier beekjes gegraven. Het water werd onder andere gebruikt voor de papierfabricage. Nu zijn die beekjes er nog steeds. Er groeien bijzondere planten en er komen bijzondere diersoorten voor, bijvoorbeeld de toch wel zeldzame ijsvogel. Je begrijpt dat we niet alleen op ons terrein maar ook op de omgeving zuinig willen zijn. Het is echt heel bijzonder dat we juist daar ons kamp mogen hebben!

Beste ouders

Voor inlichtingen kunt u mailen of bellen:

Mailadres: vastenzekerkampen@gmail.com
Telefoonnummer van familie Evenblij: 010-4833159

Waarom een Vast & Zeker-kinderkamp?

Omdat we geloven dat God op zoek is naar de harten van kinderen. De Heere zegt in Lukas 18:16 ‘Laat de kinderen tot Mij komen en verhinder hen niet.’ Met die overtuiging zijn er nu al meer dan 40 jaar kinderkampen in Laag-Soeren. Ieder jaar zijn we weer in de gelegenheid om kinderen in de leeftijd van 10 t/m 17 jaar te ontvangen op een terrein op de Veluwe, in de verschillende jongens- en meidenkampen. We mogen met de kinderen nadenken over wie de Heere Jezus is, dat Hij aan het kruis gestorven is en ook hun Redder wil zijn. Er is tijdens de week een bijbels thema dat behandeld wordt in Bijbelverhalen in de grote tent. In de afzonderlijke tentgroepjes wordt er later samen met de kinderen nagedacht over wat het Bijbelverhaal tot hen te zeggen heeft. We zijn blij dat we ieder jaar leiding hebben die zelf kan getuigen van een leven met onze Heer en Heiland Jezus Christus. Deze weken zijn voor veel kinderen al tot rijke zegen geweest.
Hiernaast nemen sport, spel, speurtochten, wandelingen, excursies, e.d. onder begeleiding van voldoende groepsleiding een belangrijke plaats in. Een goede en evenwichtige mix van de bovengenoemde ingrediënten maakt een kampweek tot een onvergetelijke en gezegende ervaring voor een kind. In de oudere kampen willen we in de kampweek zoveel mogelijk rekening houden met het verschil tussen onderbouw en bovenbouw.

Leiding

De kampen vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Christelijke Jeugdkampen te Apeldoorn. De dagelijkse leiding in de kampen berust bij een echtpaar (de kampvader en de kampmoeder). De afzonderlijke groepen van ongeveer 7 of 8 kampeerders worden geleid door enthousiaste leiders. In de jongenskampen zijn dat de “kappies” en in de meisjeskampen zijn dat de “joffers”. Elke tent wordt dus geleid door een joffer, dan wel een kappie, die ook bij de kampeerders in de tent slaapt.

Vervoer en aankomst en vertrek

De deelnemers worden door de eigen ouders/verzorgers naar het kamp gebracht en weer opgehaald. Enkele weken voordat de kampen beginnen worden deelnemerslijsten verstuurd waarop u kunt zien of er misschien vervoer met een andere deelnemer uit uw omgeving te regelen is.
De ontvangsttijd is op maandag tussen 10.00 en 11.00 uur. Op zaterdag tussen 9.00 en 10.00 uur worden de kampeerders weer opgehaald. Omgeving bekijken via Google Maps

Prijs

De prijs is € 80,- per kind per week. U wordt verzocht dit bedrag binnen een week na de aanmelding over te maken op rekening: NL68INGB0004220139 (Bic: INGBNL2A) t.n.v. Stichting christelijke Jeugdkampen te Apeldoorn, onder vermelding van naam en kampweek. Ook aan hen voor wie de prijs een verhindering zou zijn, wordt de mogelijkheid tot kamperen geboden doordat er ouders zijn die wat meer betalen. Iemand die hierover inlichtingen wil hebben, kan telefonisch contact opnemen met de familie Evenblij (telefoonnummer 010-4833159).

We kunnen deze prijs zo laag houden omdat alleen voedings- en verblijfskosten in rekening gebracht worden. De leiding doet dit werk ‘pro Deo’. We zijn er van overtuigd dat we een buitengewoon goede prijs-kwaliteitverhouding leveren. Er wordt lekker en gezond gekookt. En we bieden een fantastisch, op de kinderen toegesneden, programma aan.
Tijdens de kampen is er een eenvoudige kantine, waar de kampeerders behalve kaarten en postzegels, wat snoep en frisdrank kunnen kopen. Ook zijn er op de leeftijd van de kampeerder gerichte boeken aanwezig. Ons advies is: laat de kampeerder niet te veel zakgeld meenemen naar het kamp.

Een aantal afspraken

Langs de snelweg staat op gevaarlijke punten een vangrail. Die vangrail is er niet om tegen aan te rijden, maar in voorkomende gevallen veiligheid te bieden. Iedereen hoopt dat hij nooit een vangrail nodig zal hebben. Zo hebben we in het kamp ook een aantal vangrails.
Van zowel kampeerders als leiding vragen we christelijk gedrag. Alcohol is er niet in het kamp en ook roken doen we er niet. Om de kinderen echt in het kamp te hebben vragen we ze om mobieltjes thuis te laten. Meerdere kampeerders hebben een mobielvrije week als een zegen en een aangename rust ervaren. Bovenstaande is weliswaar niet uitdrukkelijk christelijk, maar onderstreept wel het christelijke karakter.
In de kampen hebben we met kinderen te maken. Kinderen vormen een kwetsbare groep, zij kunnen moeilijker weerstand bieden in bedreigende situaties. Vanuit de behoefte om het kind te beschermen, onze verantwoordelijkheid ten aanzien van de ouders en verzorgers te kunnen dragen en op ontmoetingsplaatsen een veilige omgeving te creëren, is er een protocol seksuele intimidatie.

Wat neemt uw kind mee naar het kamp?

 1. Slaapzak en kussen
 2. Matje om op te liggen
 3. Extra dekbed/deken voor koude nachten
 4. Toiletspullen
 5. Handdoek en washandjes (er zijn wasbakken en douches)
 6. Pyjama
 7. Voldoende ondergoed en sokken.
 8. Extra kleding en schoenen (denk aan stevige wandelschoenen!)
 9. Zwemkleding
 10. Regenjack en laarzen
 11. Aantekenboekje en pen
 12. Zakgeld
 13. Muziekinstrument (als je die hebt)
 14. Bijbel (als je die hebt)

Zorg er voor dat alles gemerkt is (elk jaar blijven er weer allerlei spullen in het kamp liggen) en maak een lijst van alles wat er bij vertrek weer in de koffer moet zitten.

 

Harderwijkerweg 87, Laag-Soeren